SIK SORULAN SORULAR

Soru 1 : Peşin ödenen ....... TL / ...... TL ile daire mi alıyoruz? Başka ödemesi olacak mı?

Cevap : Biz kuruluş olarak öncelikle arsamızı almaktayız. Arsamıza apartman dairesi tipi konut yaptıracağız. Apartman dairesi tipi konut yaptırmak için müteahhitle arsa karşılığında anlaşma yapacağız ve konutlarımızı teslim alırken devlete ödeyecek olduğumuz tapu masrafı, vergi, harç gibi ödemeler ve üyeler arasındaki şerefiye payından başka bir ödeme olmayacak.

Soru 2 : SAYDES üyesine neden ...... TL indirimli?
Cevap : Değerli katılımcı, SAYDESKENT Kooperatifi SAYDES Grubu tarafından üretilmiş ve yürütülen bir projedir. SAYDES, kendi üyelerinin
........ TL'lik giderlerini üyesinin yerine üstlenmektedir.

Soru 3 : Peşin ödenen ....... TL / ....... TL'ye arsamı alıyoruz?

Cevap : Evet. Yatırılan para ile kooperatifimizin üzerine arsa alacağız. Kooperatif üyesi olarak arsa üzerinde her üye eşit haklara sahip olacaktır.

Soru 4 : Peşin ödenen .......... TL / ...... TL kooperatife giriş ücreti midir? 

Cevap : Hayır. Bu para ödeyeceğiniz tüm miktardır. Giriş veya peşinat ücreti değildir. 

Soru 5 : ........ TL / ....... TL peşin olarak mı ödenecek? Taksitli veya banka kredili ödeme seçenekleri mevcut mudur?

Cevap : Değerli katılımcı, ....... TL / ........ TL peşin olarak ödenecek olup, bu ödemeler ile belirlenmiş olan arsa alınacaktır. Banka kredisi veya Senetle taksitli ödemeyi tercih ederseniz vade farkları oluşmaktadır.


Soru 6 : Bu parayı ödemek için kurum bize yardımcı olabilir mi?
Cevap : Değerli katılımcı, hali hazırda peşin .......... TL / ....... TL'si hazır olmayan kişiler için kurum olarak FAİZSİZ kredi imkanı sunduk. Taksitli ödeme seçeneklerine web sitemizin "Başvuru Detayları" butonundan da ulaşabilirsiniz.

SAYDESKENT Konut projesi katılım ve peşinat bedellerini;

açıklamada Adınız ve Soyadınız ile birlikte "SAYDESKENT PEŞİNAT BEDELİ veya SAYDESKENT KATILIM BEDELİ yazarak 

Halkbank Ankara Aydınlıkevler Şb. (ŞB KODU 400) HESAP IBAN NO: TR73 0001 2009 4000 0016 0000 47 

nezdinde ki kurumsal hesabımıza yatırılması gerekmektedir.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yurtdışından SAYDESKENT Kooperatif üyeliğine yatırılacak ücretler için döviz hesabımız.

ZİRAAT BANKASI MECİDİYE ŞUBESİ (EURO HESABI)
HESAP IBAN NO : TR41 0001 0019 28 55 1639 0850 09

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Soru 7 : Bir kişi sadece bir kez mi üye olabiliyor? İki hisse satın alamaz mıyım?

Cevap : Bir katılımcı kendi adına 5 hisseye kadar üye olabilir.

Soru 8 : Üyelikler için kontenjan var mı?
Cevap : Değerli katılımcı, alınacak toplam üye sayısı 330 olup, ön kayıt veya kontenjan benzeri bir uygulama yoktur. Üç yüz otuz üye
kaydedildiği an üye alımı durdurulacaktır.

Soru 9 : Nasıl üye olabilirim?
Cevap : Şu şekilde üye olabilirsiniz;
a - Kooperatif üyelik formu doldurulmalı ve SAYDES temsilcisi huzurunda imzalanarak ekinde istenen belgelerle birlikte temsilcimize
teslim edilmelidir.
b - SAYDES Üyesi olmayan katılımcılar, en az 2 SAYDES üyesinin referansı ile üyelik başvurusunda bulunmak zorundadırlar. (Bu konu ile
ilgili temsilcilerimiz sizlere ayrıntılı bilgi vereceklerdir.)
c - Katılımcılar, katılım ücreti olan parayı bankaya yatıracaklar ve SAYDES üyesi olan katılımcılar .......TL'lik banka dekontunu,
SAYDES üyesi olmayan katılımcılar ....... TL'lik banka dekontunu, başvuru yapmadan önce temin etmiş olup, başvuru evrakları ile birlikte
temsilciye sunacaklardır.

Soru 10 : Projede üretilecek konutlar yatırım amaçlı mı?
Cevap : Değerli katılımcı, arsamızda halırda oturum mevcut olup doğalgaz, elektrik, su ve kanalizasyon alt yapısı bitmiştir.
Konutlar bittiğinde bölgedeki yerleşim daha da artmış olacağı için, ister oturun, ister kiraya verin, ister satın.

Soru 11 : Yapıma ne zaman başlanacak? Ne zaman teslim edilecek?
Cevap : Projemizin tamamlanması için öngördüğümüz süreç (*** 48 ay) olup

*** Asayişin olumsuz etkilenmediği, ekonomik göstergelerin normal olduğu piyasa koşulları baz alınmıştır.


Soru 12 : Konutlar kura ile mi dağıtılacak?

Cevap : Evet, konutlar genel kurul huzurunda yapılacak kura çekilişi ile dağıtılacaktır. Kura sonrasında, üyelerin kendi arasında yapacakları
konut değiştirmeleri serbest olup, kooperatif yönetimi bu tür işlemlere karışmayacaktır.

Soru 13 : Şerefiye belirlemesi nasıl yapılacak?
Cevap : Şerefiye belirlemesi usul ve adete göre kooperatif yönetimi tarafından belirlenecek olup, keyfiyet engellenecektir.

Soru 14 : Metro ne zaman yapılacak?
Cevap : Metro çalışmaları etap etap tamamlanmaktadır.

Soru 15 : Üye yakınları SAYDES üye indiriminden faydalanabilir mi?
Cevap : Evet. Üyemizin eşi, çocukları, annesi, babası ve kardeşleri tıpkı SAYDES üyesi gibi indirimli fiyatlardan katılımcı olabilir.


Soru 16 : Üyelik ücreti hangi bankalara yatırılabilir?

Cevap: SAYDESKENT Konut projesi katılım ve peşinat bedellerini;

Halkbank Ankara Aydınlıkevler Şb. (ŞB KODU 400) HESAP IBAN NO: TR73 0001 2009 4000 0016 0000 47

nezdinde ki kurumsal hesabımıza yatırılması gerekmektedir.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yurtdışından SAYDESKENT Kooperatif üyeliğine yatırılacak ücretler için döviz hesabımız.

ZİRAAT BANKASI MECİDİYE ŞUBESİ (EURO HESABI)
HESAP IBAN NO : TR41 0001 0019 28 55 1639 0850 09